Vélemények a Natur Ételbárról – 3. rész

Mit mondanak rólunk vendégeink? Megkérdeztük!

Üdv Mindenkinek!

Emmert Enikő vagyok 25 éves.

Eddigi életem során egészségfejlesztő, természetgyógyász, masszőr végzettségeket szereztem, ezek azonban nem csak szakmák, inkább hivatások, életformák. Vidéken nőttem fel háziállatok közt, jóformán a természetben, gyermekkorom óta sportolok, fiatal korom óta tudatosan étkezem. Most felnőtt koromban pedig úgy érzem, keresnem kell az utat vissza ehhez a tiszta, egészséges, természetes élethez. Számos diétát és sportot kipróbáltam már, rengeteg elmélettel találkoztam az életmód témakörében, ám mégis csekély azok száma, amikről úgy vélem, érdemes tartósan beiktatni szokásaink sorába.

Nagyon örültem, mikor Pécsre visszatérve rátaláltam a Natur Ételbárra, tökéletes kiegészítője fehérjében gazdag, gluténmentes étrendemnek. Hozzá kell szokni ugyan a nyers, rostban gazdag táplálkozáshoz, de megéri beépíteni az étrendbe. Évek tapasztalatszerzése után, arra jutottam, hogy különböző állapotaink (betegség-egészség) ugyanannyira erednek pszichés folyamatokból, mint öröklött tényezőkből, és mint életmódunkból (testmozgás, táplálkozás, káros szenvedélyek). Ezért mindenkit arra próbálok ösztönözni, hogy keressen, kutasson, hiszen számos alternatíva közül válogathatunk, hogy megtaláljuk azt, ami sajátos igényeinknek megfelel: elménket boldoggá, testünket fitté, egész szervezetünket pedig egészségessé teszi.

Főétel

Fasírt tzatzikivel és “sajtos” zöldségekkel

Igazán pompás ebéd volt a mai. Nos, mit is írhatnék, gondolom a hagyományos tzatzikit mindenki ismeri, ízeiben tökéletesen hozza ez a natúr változat is a jellegzetességeket, csupán ropogósabb és frissebb. A fasírt nálam régi kedvenc, tömör, ropogós, magyarosan fűszeres. A sajtos zöldség adja ebben az összeállításban a dúsabb köretet. Nem tudom mivel érték el, de határozottan olyan, mintha füstölt sajttal lenne leöntve.

Desszert

Narancsos-chia magos torta

A desszert ma nagyon különleges ízeket tartogatott. A narancs íze annyira szokatlan volt, hogy meg is kérdeztem a szakácsnőt, minek köszönhetjük ezeket a merőben új ízeket. Kiderült, hogy sáfránnyal van ízesítve a narancsos- chia magos töltelék. Érdekes, de mégis kellemes ízek jöttek ki. Az állaga nagyon tetszett, a chia magtól kissé zselés lett, amihez a tömör tejszínhabra emlékeztető réteg nagyon illett.

Összegzés

Összességében a mai menüm ropogott is, tömény is volt, friss is volt, magyaros is volt és könnyed is volt. Nekem nagyon finom volt… aki nem hiszi, hogy tényleg nem tudok negatívumot említeni, az járjon utána! ☺